Grus, mur och padda

Just nu är vi mest inne på att göra en stödmur mellan vår tomt och grannens. Det är ju inget som kommer att synas, men när den väl är på plats kan vi fortsätta med resten.

Tidigare i vår har vi fortsatt projektet Sjösten. Vi har gjort en tydligare inramning med betongblock. Joakim har satt en trappa upp mot slänten, och så har vi fyllt på med mer sjösten. Många flak med bärlager och flis från PVN Stenlager blev det! Och tur att Joakim är så stark som klarar av att dra runt den toktunga maskinen som paddar allt slätt och fint.

Just nu vet vi inte vad som har överlevt vintern. Vi har tyvärr inga förhoppningar om vår älskade tårpil… Alla hängande kvistar är snustorra, och vi ser inte några knoppar. Men alla grenar är inte svarta och knastriga. Vissa delar på stammen ser grön ut. Vi hoppas på liv…

Det ser även mycket mörkt ut för vår gingko biloba, som nu står i sjöstenshavet. Men vi ger inte upp hoppet än. Det kan finnas liv! Vi väntar. Lite till…

Vi har satt en plantering med syrener och jättedaggkåpa. Ser att några av syrenbladen har blivit frostnypta, men resten ser bra ut. Tuff vår det här!

Den nysatta rabarbern Barbro E har fått ett värmande täcke. Visst, den kanske klarar lite kyla. Men vi pratar ner emot -6° på nätterna…!

Det har också stannat av under vingbenveden. Där satte vi vit tok och gullgröna. Men de ser ut att vara i liv. Bara som att de sover, lite till i väntan på våren. Alltså med “våren” menar jag temperaturer över 0°.

Så, tummar hålls, och blommor täcks över, ett tag till.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: