Jord och dränering

Så kom då ÄNTLIGEN vår grävare hit till oss och började dra bort de jordmassor som har legat på hög här sedan grunden göts förra året i mars/april.

Det har varit lite stökigt. Vi har pratat med entreprenören ungefär varannan, var tredje vecka. Varje gång har han försäkrat om att “jag kommer nästa vecka”. Vi har i vår enfald trott på hans ord. Men också på hans förklaringar!

Men nu är det ju inte bara att gräva bort och sen så gräs. Nej. Vi måste dränera tomten också! Just där huset står, är det mycket väldränerat. STORA stenar. Mängder av grus. Och många pålar. Men runt om… När han tog första skopan, porlade det fram små bäckar ur marken!

Nu har han gjort iordning själva nivåerna på tomten, grovt. Han har gjort två “rännor” där vattnet ska rinna ut och ner mot gatan, där stenkistan finns. I dessa diken ska sedan rör läggas, grus och till sist jord. Men vi ska alltså vänta till dessa bäckar har sinat.

  • -Och hur lång tid kan det ta? frågade jag
  • -Jaa, du det vet inte jag! svarade grävaren
  • -OK, om några veckor..? undrade jag
  • -Det kan ju bli april eller maj också! sa han…

Så där står vi nu. Vi kan inte göra något med tomten, inga staket, inget gräs. Men men, det är väl bara att vänta. Och väntat på detta har vi ju gjort i ett år redan, så vad gör några månader till..? 😉

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: